تبلیغات
روستای میرحسنی لامرد - انواع پخت نان در روستای میرحسنی
روستای میرحسنی لامرد
پایگاه اطلاع رسانی روستای تاریخی میرحسنی لامرد
به تارنمای میرحسنــی لامرد خوش آمدید. مطالب منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی روستای تاریخـــی میرحسنی انعکاس ‌دهنده نظر نویسندگان آن مطلب بوده و به هیچ وجه مورد نفی یا قبول اداره‌کنندگان این وبــسایت نمی‌باشد. این وبسایت تنها، مسئول فراهم آوردن بستر لازم برای انتشــار الکترونیکی رویدادها و انعکاس نظرات افراد روستای میرحسنی درباره رویدادها و مسائل روز می‌باشد و تارنمای میرحسنی لامرد هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت مطالب منتشر شده ی این وبسایت ندارد.

سال نو مبارک --------- تارنمای میرحسنی لامرد --------- سال نو مبارک --------- تارنمای میرحسنی لامرد --------- سال نو مبارک --------- تارنمای میرحسنی لامرد --------- سال نو مبارک --------- تارنمای میرحسنی لامرد --------- سال نو مبارک --------- تارنمای میرحسنی لامرد --------- سال نو مبارک --------- تارنمای میرحسنی لامرد --------- سال نو مبارک --------- تارنمای میرحسنی لامرد --------- سال نو مبارک --------- تارنمای میرحسنی لامرد --------- سال نو مبارک

بازدید : مرتبه
تاریخ : پنجشنبه 17 شهریور 1390

انواع نان هایی که در روستای میرحسنی پخت می شده و تا به امروز نیز پخت می شود،  می توان به کیلی تنیری، کیلی فتیری، کُماچ، نان روغنی، فلذین، نون نازک، کلی تاوَی، بُکرین و ... اشاره کرد. که در زیر اختصاراّ  به توضیح آنها می پردازیم.

کیلی تَنیری ( نان تنوری ) :

نان اصلی روزانه اهالی روستا است که بعد از اینکه خمیر زیاد ماند و ترش شد و آماده جهت چانه گرفتن و پختن شد به اصطلاح محلی بالا آمد. چانه ها را پهن کرده و در تنور می پزند. مردم این نان را در طول مدت روز به مصرف می رسانند.

کیلی فَتیری ( نان فطیری ) :

همان نان تنوری است. اما بی مایه است. اگر خمیر بدون مایه باشد (مایه خمیر معمولاُ از خمیر قبلی مانده و ترش شده استفاده می کنند و مقداری خرما نیز در خمیر می کنند) و با آن نان بپزند، نان فطیری بدست می آید.

کُماچ ( قُماچ ) :

قماچ مقدار خمیری است که زیر خاکستر داغ تنور می کنند تا پخته شود، که بسیار کلفت تر از نان معمولی می باشد.

نان روغنی

خمیر را به صورت قرص های نازک و گرد پهن کرده و در ماهی تابه در روغن کباب می کنند.

فَلَذین :

برای درست کردن فلذین خمیر را به صورت نازک پهن کرده و بر روی تابه می گذارند و مقداری روغن و سورو (ماهی تخمیر شده) بر روی آن می پاشند تا پخته شود. و آن را به مصرف می رساند. گاهی نیز بر روی آن تخم مرغ می ریزند و پس از پختن به مصرف می رسانند. فلذین را معمولاّ در صبحانه همراه با پیاز میل می کنند.

نون نازک ( نان نازک ) :

پخت نان نازک مانند فلذین است. مقدار کمی خمیر را پهن کرده به طوری که نازک باشد و بعد بر روی تابه به روی هم می اندازند تا برشته شود.

کیلی تاوَی ( نان تابه ای ) :

پخت کیلی تاوَی مانند پختن فلذین است. بدین صورت که خمیر را پهن کرده، بطوری که اندازه آن کوچکتر و کلفت تر از نان نازک باشد. بعد آن را روی تابه قرار می دهند و به آن سورو می پاشند تا برشته شود. سپس از تابه پایین آورده و به آن روغن (نباتی یا گیاهی ) می مالند و آن را در وعده صبحانه به مصرف می رسانند.

بُکَرَین :

خمیر اطراف چووه (چوبه) که برای پهن کردن نان تازک، فلذین و ... به کار می رفت را پس از پختن نان های فوق پهن کرده و روی تابه می پزند و به آن سورو و روغن می زنند و بعد از پخت به مصرف می رسانند.

  • فعلا عکسی از نان ها در دست نیست.



نوع مطلب: آداب و رسوم روستا،  غذاهای محلی روستا، 
ارسال توسط احمد قائدی
آخرین مطالب تارنمای میرحسنی لامرد
گالری میرحسنی
گالری عکس میرحسنی
آرشیو مطالب تارنما
نظر سنجی تارنما
با کدام یک از گزینه های زیر موافقید؟ (امکان انتخاب چند گزینه وجود دارد)








تارنمای میرحسنی
پیوند های روزانه
رنکینگ تارنما
کانال میرحسنی
در دست اقدام